team special
et alors?

onze Special atleten jagen dezelfde dromen na. straf presteren en uitblinken in hun discipline. met hun supporters in de belangrijkste bijrol.

facebook Special Olympics Belgium instagram Special Olympics Belgium linkedin Special Olympics Belgium twitter Special Olympics Belgium

Wereldspelen Berlijn 2023

Duitse vlag

De Wereldspelen zijn de Olympische Spelen van Special Olympics. De volgende editie vindt plaats van 17 tot 25 juni 2023 in Berlijn. Net zoals de Olympische Spelen worden de Wereldspelen slechts om de vier jaar georganiseerd. Precies daarom vormen ze het allergrootste en mooiste moment voor onze leden en atleten. Special Olympics International tekent voor de organisatie. Special Olympics Belgium neemt deel.

17 tot 25 juni 2023

88 Belgische Atleten
32 Coaches

16 sporten

Special olympics World Games training camp

Wereldzomerspelen

Om de 4 jaar organiseren Special Olympics International en een gastland de Wereldzomerspelen. Een magisch en spectaculair moment dat meer dan honderd landen samenbrengt in een volledig olympische sfeer.

Special Olympics Belgium neemt aan deze Spelen deel met een Belgische delegatie in verschillende sportdisciplines.

De volgende Wereldzomerspelen vinden plaats in 2023 in Berlijn, Duitsland, van 17 tot en met 25 juni 2023.

In totaal worden 7.000 atleten en Unified partners, ondersteund door 3.000 coaches uit 170 landen, omringd door 20.000 vrijwilligers in 26 sportdisciplines.

Meer informatie over onze Belgische delegatie volgt binnenkort.

Wereldwinterspelen

Om de 4 jaar organiseren Special Olympics International en een gastland de Wereldwinterspelen. Een magisch en spectaculair moment dat meer dan honderd landen samenbrengt in een volledig olympische sfeer.

Special Olympics Belgium neemt aan deze Spelen deel met een Belgische delegatie in verschillende sportdisciplines.

Meer informatie over onze Belgische delegatie volgt binnenkort.

Blijf je graag op de hoogte van onze voorbereiding op de Spelen?

Laat dan zeker je e-mailadres achter!

Mogen wij ook op jou rekenen?

Sport is emotie. Maar ze komt ook met een prijskaartje. Elk financieel duwtje maakt een verschil en doet onze organisatie en onze atleten enorm veel plezier.

Steun onze atleten