team special
et alors?

onze Special atleten jagen dezelfde dromen na. straf presteren en uitblinken in hun discipline. met hun supporters in de belangrijkste bijrol.

facebook Special Olympics Belgium instagram Special Olympics Belgium linkedin Special Olympics Belgium twitter Special Olympics Belgium

Nationale Spelen Mechelen 2023

Belgische vlag

De Nationale Spelen zijn een jaarlijks evenement en worden door Special Olympics Belgium georganiseerd. In 2023 vinden ze plaats in Mechelen tussen 17 en 20 mei. Tijdens de Nationale Spelen nemen er ongeveer 3400 atleten deel in 21 sporten. Zij worden ondersteund door een duizendtal coaches en begeleiders. Daarbovenop zorgen elke dag 1500 vrijwilligers voor een vlot en praktisch verloop.

17 tot 20 mei 2023

3400 atleten

21 sporten

Nationale Spelen 2022 Aftermovie

Nationale Zomerspelen

Elk jaar organiseert Special Olympics Belgium de Nationale Spelen tijdens het Hemelvaartweekend. Meer dan 3.000 atleten, begeleid door 1.200 coaches, nemen deel aan de Spelen in een twintigtal sportdisciplines.

Niet minder dan 1.800 vrijwilligers per dag omkaderen onze atleten tijdens de Spelen waardoor het voor hen een onvergetelijk moment wordt.

De volgende Nationale Zomerspelen vinden plaats in Mechelen van 17 tot 20 mei 2023. Ruim 3.000 atleten zullen deelnemen in 20 sporten en een gezondheidsprogramma met 8 disciplines. En niet te vergeten een Torch Run, een Openingsceremonie, animaties en een Sluitingsceremonie.
Meer informatie volgt.

Blijf je graag op de hoogte van onze voorbereiding op de Spelen?

Laat dan zeker je e-mailadres achter!

Mogen wij ook op jou rekenen?

Sport is emotie. Maar ze komt ook met een prijskaartje. Elk financieel duwtje maakt een verschil en doet onze organisatie en onze atleten enorm veel plezier.

Steun onze atleten